onsdag 22. mai 2013

Nørdic Knits



Jeg elsker å strikke. Og jeg elsker store strikkeskjerf. Nørdic Knits lager fantastiske strikkeskjerf! 



Du kan bestille et skjerf via nettsiden deres. De har mange spennende design å velge imellom. Hvis du har tid, så kan du kanskje inspirert til å strikke et selv? 



Skjerfene ser både stilige og varme ut. I tillegg så er dette et håndarbeid som det ligger kvalitet i. Siden jeg er en tilhenger av norsk husflid, så varmer det mitt hjerte å se dette brukt i dagens fashion. 


Det klør i strikkefingrene....


Passer utmerket til det norske klimaet! 


Grete Prytz Kittelsen

Grete Prytz Kittelsen var en norsk gullsmed, emaljekunstner og designer. Hun er vel mest kjent for sine emaljeskåler med lotus-mønster på. Men hun designet mange andre nydelige skatter i form av smykker og bruksgjenstander.



Grete Prytz Kittelsen var en inspirerende kunstner som gikk i front for å skape noe nytt og moderne i etterkrigstiden. Hun eksperimenterte med bruk at den da nye typen av emalje, og skapte banebrytende kunst. Tøff dame.



Jeg er veldig glad i mine emaljeskåler designet av Grete Prytz Kittelsen. De blir brukt både til pynt, og til matservering.


Måten de er designet på gjør at de er utrolig dekorativte. De er som et smykke på bordet. 


Hvem ville trodd at dette armbåndet var designet for flere tiår siden? Tegnet på godt design - tidløst.


Min lille samling med lotus-skåler. De ble opprinnelig designet av Grete Prytz Kittelsen for et jernverk som het Cathrineholm. Det var dekoratøen Arne  Clausen som la til lotus-mønstert på skålene. 





Woody35


Woody35 heter en vakker liten perle av en hytte. Den er skapt av arkitekt Marianne Borge. Hyttene hun har designet er på koselige 35 og 50 kvaderatmeter. Akkurat passelig. Det nøkterne innbyr til en avslappet tilværelse, uten alle unødvendighetene hverdagen inneholder.
Det enkle og rolige uttrykket gir en fantastisk god stemning synes jeg. Her kan du bare leve og ha det godt.

Interiøret tar oss tilbake til naturen. Selv om de rette linjene gir et bart uttrykk, er det en varm og lun stemning. Her trenger du bare en god stol foran peisen, og så kan du sitte å varme deg mens du ser ut på den vakre utsikten. 


Her kan en jo fint få plass til et langbord når en får familie og venner på besøk. Tenk så koselig å sitte tett sammen og bare være sammen med de en er glad i. Prate sammen til langt ut i de sene sommerkveldene. Gå ut å se på stjernehimmelen sammen når det blir mørke natta. 


Spennende design.


Det vakreste lyset som finnes. Morgensola.


Hvis du har en liten plass uti skogen til overs.